FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Grey Instagram Icon

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Yrittäjän tarina alkaa

Se tyypillinen otsikko. Olen perustanut toiminimen ja aloitan sivutoimisena yrittäjänä. Ajattelin, että olisi kiinnostavaa samalla alkaa tekemään muistiinpanoja yrittämisen aloittamisesta postausten kautta. Ensimmäinen askeleeni oli yrityksen perustaminen eli käytännössä toiminimen perustaminen.


Nimi yritykselläni oli jo, Just Text, koska se kuvaa paljon tekemistäni ja minua. En pyri olemaan kaiken osaava ad/copy. En ole luovuuden huippu kuvituksissa, niitä voin saada ja ostaa, mutta tekstitmaailmat ovat sitä, missä olen hyvä. Yrityksen nimeä valitessa on hyvä tutustua etukäteen Patentti- ja rekisterihallituksen Nimiohjeisiin.


Mitä kaikkea sitten tapahtuikaan?

  1. Avasin PRH:n sivut ja tarkistin, että Just Text -nimi oli vielä saatavilla.

  2. Tein perustamisilmoituksen.

  3. Päätin varmistaa osoitteeni ja ilmoittaa yrityksen osoitteen erikseen Postillekin,

Alkutoimenpiteet olivat hyvin helpot. Perustamisilmoituksen tekemiseen meni noin vartti. Tarvitsin vain mobiilivarmenteen puhelimeeni,tai pankkitunnukset. Allekirjoitin lomakkeen sähköisesti. Sen jälkeen maksoin samalla sivustolla suoraan 60 euroa luottokortiltani. Myöhemmin sain sähköpostiini vahvistuksen, että toiminimeni oli otettu käsittelyyn. Seuraavana päivänä tarkistin YTJ-palvelusta tietoni ja siellä ne olivat kunnossa.


Mietin jo samalla aputoiminimen perustamista, mutta en sitä vielä tehnyt. Hinta olisi 60 euroa per aputoiminimi.


Kannattaa huomioida, että paperilomakkeella perustamisilmoituksen tekeminen ja aputoiminimen rekisteröiminen on hintavampaa, 115 euroa per toimenpide.


Mitäkö yritykseni tekee? Kaikkea, mitä tekstien parissa voi tehdä. Sisällöntuotanto, tekstitykset, saavutettavuus, suunnittelu...