FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Grey Instagram Icon

RECENT POSTS: 

April 17, 2017

January 18, 2017

December 4, 2016

November 3, 2016

October 23, 2016

October 19, 2016

June 13, 2016

June 10, 2016

Please reload

SEARCH BY TAGS: 

Please reload

Pillihimmeli

December 4, 2016

 

Tuntuu, että juuri äsken oli halloween, mutta kohta onkin jo joulu! Joulu valmistelut on aloitettu: pihalla on pari tuhatta pientä valoa ympäri pihaa, ikkunassa jouluvaloja ja nyt pillihimmeli roikkuu katosta.

 

Löysin pillihimmelin ohjeen netistä, mutta muokkasin sitä hiukan, joten tässä muutama vinkki onnistuneeseen pillihimmeliin. Nämä pillit ovat Tigerin valikoimasta.

Valitse materiaaliksi paperipillit tai ohuet muovipillit. Tarvitset niitä yhteenä 10,71 mertriä. Yleensä pillit ovat 18 -  19 cm pitkiä, joten tarvitset niitä seuraavasti:

- 16 cm paloja 12 kpl = 12 pilliä

- 8 cm paloja 72 kpl = 36 pilliä

- 4 cm paloja 72 kpl = 18 pilliä

- 1 cm tai 3 cm paloja 5 kpl = nämä saat hukkapaloista.

Yhteensä tarviset 66 pilliä. 

 

Vaihe 1

Leikkaa pillit tarvittaviksi paloiksi. Tähän tarvitset viivoittimen, sakset ja pitkät hermot. Pyri palojen pituudessa täydellisyyteen, niin himmelistäsi tulee viimeistellyn näköinen.

 

Vaihe 2 

Kokoa peruskuviot valmiiksi: yksi iso, 6 keskikokoista ja 6 pientä. Käytä langan sijaan siimaa, joka on kirkasta. Noin 10 kilon painon kestävä siima on riittävän paksua, ohuemman siiman pujoittelu on haasteellisempaa. 

 

Pujota ensin kolme palaa yhteen ja tee kolmio. Lisää kaksi palaa ja kierrä kaksi kertaa nurkan ympäri, jotta saat kaksi kolmiota vastakkain. Lisää kaksi pilliä ja kierrä kaksi kertaa vastakkaisen nurkan ympäri ja muodosta uusi kolmio. Tee näin kunne sinulla on jäljellä 1 pilli. Tee kulmaan solmu, jotta kuvio ei purkaannu.

Tarkemman ohjeen peruskuvion tekoon löydät esimerkiksi täältä.Pujota viimeinen pilli ja rakenna valmis peruskuvio. Viimeinen pilli yhdistyy aloituskohtaan, minkä jälkeen toinen pää peruskuviosta jää auki. Pujota siima pillin sisään ja vie siima pillä pitkin aukinaiseen kohtaan  ja yhdistä avoinainen pää peruskuviosta. Muista jättää pitkät siimat kuviont toiseen päähän, jotta saat sidottua sen avulla peruskuviot toisiinsa. 

 

Jos haluat peruskuviosta pisaran mallisen tee pystysuuntaisista pilleistä pidempiä. Vastaavasti voit leventää kuviota tekemällä vaakapilleistä pidempiä. Tällöin muista, että samankokoiset pillit tulee olla saman suuntaisia. Kokeile halvoilla pilleillä uusia kuvioita ja oikeita pituuksia ennen valmiin kuvion tekemistä.

 

Vaihe 3

Yhdistä peruskuviot toisiinsa. Kiinnitä isoimpaan kuvioon 4 keskikulmaan keskikokoiset kuviot ja keskikokoisiin kuvioihin pienimmät kuviot. Voit yhdistää valmiiksi keskikokoisen ja pienimmän kuvion ennen niiden liittämistä isoimpaan. Isoon kuvioon liitetään peruskuviot 1 cm tai 3 cm pillin palasen avulla. Paksuissa pilleissä kannattaa käyttää 3 cm palaa ja ohuissa 1 cm palaa. Jos haluat voit tehdä keskikokoisen ja pienen kuvion yhdistelmän ison kuvion sisälle tai vastaavasti laittaa keskikokoisen kuvion ylimmäiseksi ja yhdistää siihen koko muun himmelin. Katso  itse ripustuspaikasta riippuen, miten yhdistät pystysuunnassa peruskuviot. 

 

Viimeistele himmeli työntämällä ylimääräiset siiman päät pillien sisään. Suorista myös kuviot siten, että pillit ovat nurkista tasaisesti.

 

Ripusta himmeli haluamallesi paikalle, Jos sinulla on vielä pillejä jäljellä, niin voit pujiottaa ne koristeeksi ripustussiimaan kattoon saakka.

 

 

 

 

 

Please reload

© Copyright 2020 Text and photography by Piia Vuorio / Just Text