FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Grey Instagram Icon

RECENT POSTS: 

April 17, 2017

January 18, 2017

December 4, 2016

November 3, 2016

October 23, 2016

October 19, 2016

June 13, 2016

June 10, 2016

Please reload

SEARCH BY TAGS: 

Please reload

JustPicture

November 3, 2016

Ehkä sanani eivät enää riitäkään. Olen valokuvauskurssilla. Mielenkiintoista ja mukavaa oppimista pimeässä illassa.

 

Olen kuvannut fiiliksellä. Tavoitteeni on kuvata hyvällä fiiliksellä ymmärtäen, miten kuvaan. Mitäkö olen oppinut?

 

Pyhäkolminaisuuteni kuvissa on aukko (f-arvo), aika ja ISO-arvo.

 

F-luku kamerassa kuvaa aukon kokoa eli sitä, miten paljon valoa kuvaan pääsee aukon läpi. Pieni luku kuvaa suurta aukkoa ja suuri luku pientä aukko. Omassa kamerassani mielestäni parhaimmassa objektiivissani on f-arvo 1.8. Jos haluat sumean taustan, käytä suurta aukkoa ja lyhyttä valotusaikaa. Yksinkertaisesti aukon koko vaikuttaa valon määrään kuvassa sekä kuvan syväterävyyteen.

 

Eri automatiikat myös ovat olleet käytössä. A/AV-automatiikan ero P-automatiikkaan tuntuu olevan hyvin pieni, ainakin näin amatöörin mielestä. P-automatiikkalla kuvattu aamupala. Pidän sumeista kuvista, joissa on tarkka yksityiskohta, kuvan tunnelma on pehmeä.

 

 Käsivaralla kuvatessa tarkennus on katsottava todella tarkasti, jotta kuvaa suurennettaessa tarkennuskohta ei ole väärässä paikassa. 

 

Harjoittelimme tunnilla A/AV-automatiikka, jossa aukko on etusijalla. Laitoimme kamerasta automatiikan päälle zoomasimme täysille. Asetimme kameran pöydälle ja kokeilimme tarkennusta pienellä ja suurella aukolla, vertasimme kuvan pehmeyttä.

 

Valotusta eli aukon ja ajan suhdetta pystyy näissä automatiikoissakin helposti seuraamaan viivaimen avulla, jossa luku tulisi olla nolla. 

 

ISO-arvon ei kannattaisi olla enemmän kuin 400, jotta välttää kohinan. Kohinaa voi poistaa photoshopissa, mutta se on työlästä. ISO-arvo kennon valoherkkyys eli ennen filmirullan valoherkkyys: 100 oli kesällä ja 400-800 sisällä, pimeässä, talvella.

 

Syvyysvaikutelman saa sumeaksi, kun on riittävästi välimatkaa kamerasta taustaan, jos välimatka on lyhyt on kuva tarkka molemmilla arvoilla.

Please reload

© Copyright 2020 Text and photography by Piia Vuorio / Just Text